







## IRNGeoMech Workshop 2023

(International Research Network Geomech)

## Internal Soil Erosions – Theory, experiment and computation: Can we connect them across the scales?

Organizers: Ha H. Bui, Giang D. Nguyen, Francois Nicot, Oliver Millet

**When**: 23 – 24 February 2023, 5:00 – 8:00 pm (AEDT)

Where: Online - Free register in advance for this meeting:

https://monash.zoom.us/meeting/register/tZMtc-yhqj8sGNDdmGFNrYMThVqvZUzFhB89

After registration, you will receive a confirmation email containing information about the meeting

## PROGRAM: 23rd February – What mechanisms are needed?

Time	Duration	Topic	Speaker				
	WELCOME AND INTRODUCTION						
5:00pm	5 min	Welcome Remarks					
KEYNOTE LECTURE							
5:05pm	45 min	Observation and identification of important transport mechanisms of erosion within granular material	Alexander Scheuermann (University of Queensland, Australia)				
FEATURED LECTURE							
5:50pm	30 min	Extracting the elementary physics of suffusion from DEM simulations to enrich multi-scale constitutive models	Antonie Wautier (INRAE, Aix Marseille University, France)				
6:20pm	10 min	Short Break					
6:30pm	30 min	Particle scale examination of fluid flow and particle movement in internally stable and unstable soils	Elisabeth Bowman (University of Sheffield, UK)				

Time	Duration	Горіс	Speaker				
7:00pm	30 min	Observation of internal erosion in the triaxial cell and physical models - how to mimic the realistic situation in the lab?	<b>Akihiro Takahashi</b> (Tokyo Institute of Technology, Japan)				
DISCUSSION							
7:30pm	30 min	What mechanisms are needed?	ALL				

## PROGRAM: 24th February – What are our current capabilities & progress?

Time	Duration	Topic	Speaker				
KEYNOTE LECTURE							
5:00pm	45 min	Modelling the impact of internal soil erosion on engineering structures and natural slopes	Pierre-Yves Hicher (Ecole Centrale de Nantes, France)				
	FEATURED LECTURE						
5:45pm	30 min	Particle-scale simulation of internal erosion processes	Adnan Sufian (University of Queensland, Australia)				
6:15pm	10 min	Short Break					
6:25pm	30 min	The experimental and numerical evaluation of the internal erosion risk of a dam foundation in China	Gang Wang (Chongqing University, China)				
6:55pm	30 min	Development of a constitutive modelling approach and an SPH computational framework for internal erosion	Giang Nguyen & Ha Bui (Adelaide and Monash Universities, Australia)				
DISCUSSION							
7:25pm	30 min	Our current capabilities	ALL				
CLOSING REMARKS							